Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. અગારસુત્તવણ્ણના

    4. Agārasuttavaṇṇanā

    ૨૬૨. ચતુત્થે પુરત્થિમાતિ પુરત્થિમાય. એવં સબ્બત્થ. સામિસાપિ સુખા વેદનાતિઆદીસુ સામિસા સુખા નામ કામામિસપટિસંયુત્તા વેદના. નિરામિસા સુખા નામ પઠમજ્ઝાનાદિવસેન વિપસ્સનાવસેન અનુસ્સતિવસેન ચ ઉપ્પન્ના વેદના. સામિસા દુક્ખા નામ કામામિસેનેવ સામિસા વેદના, નિરામિસા દુક્ખા નામ અનુત્તરેસુ વિમોક્ખેસુ પિહં ઉપટ્ઠાપયતો પિહપચ્ચયા ઉપ્પન્નદોમનસ્સવેદના. સામિસા અદુક્ખમસુખા નામ કામામિસેનેવ સામિસા વેદના. નિરામિસા અદુક્ખમસુખા નામ ચતુત્થજ્ઝાનવસેન ઉપ્પન્ના અદુક્ખમસુખા વેદના.

    262. Catutthe puratthimāti puratthimāya. Evaṃ sabbattha. Sāmisāpi sukhā vedanātiādīsu sāmisā sukhā nāma kāmāmisapaṭisaṃyuttā vedanā. Nirāmisā sukhā nāma paṭhamajjhānādivasena vipassanāvasena anussativasena ca uppannā vedanā. Sāmisā dukkhā nāma kāmāmiseneva sāmisā vedanā, nirāmisā dukkhā nāma anuttaresu vimokkhesu pihaṃ upaṭṭhāpayato pihapaccayā uppannadomanassavedanā. Sāmisā adukkhamasukhā nāma kāmāmiseneva sāmisā vedanā. Nirāmisā adukkhamasukhā nāma catutthajjhānavasena uppannā adukkhamasukhā vedanā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. અગારસુત્તં • 4. Agārasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. અગારસુત્તવણ્ણના • 4. Agārasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact