Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. અગ્ગપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    10. Aggapupphiyattheraapadānaṃ

    ૩૭.

    37.

    ‘‘સુવણ્ણવણ્ણં સમ્બુદ્ધં, નિસિન્નં પબ્બતન્તરે;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, nisinnaṃ pabbatantare;

    ઓભાસયન્તં રંસેન 1, સિખિનં સિખિનં યથા.

    Obhāsayantaṃ raṃsena 2, sikhinaṃ sikhinaṃ yathā.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘અગ્ગજં પુપ્ફમાદાય, ઉપાગચ્છિં નરુત્તમં;

    ‘‘Aggajaṃ pupphamādāya, upāgacchiṃ naruttamaṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.

    Pasannacitto sumano, buddhassa abhiropayiṃ.

    ૩૯.

    39.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘પઞ્ચવીસતિકપ્પમ્હિ, અહોસિ અમિતોગતો 3;

    ‘‘Pañcavīsatikappamhi, ahosi amitogato 4;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અગ્ગપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā aggapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અગ્ગપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Aggapupphiyattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    થોમકવગ્ગો છબ્બીસતિમો.

    Thomakavaggo chabbīsatimo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    થોમકેકાસનચિતકં, ચમ્પકો સત્તપાટલિ;

    Thomakekāsanacitakaṃ, campako sattapāṭali;

    પાનધિ 5 મઞ્જરી પણ્ણં, કુટિદો અગ્ગપુપ્ફિયો;

    Pānadhi 6 mañjarī paṇṇaṃ, kuṭido aggapupphiyo;

    ગાથાયો ગણિતા ચેત્થ, એકતાલીસમેવ ચાતિ.

    Gāthāyo gaṇitā cettha, ekatālīsameva cāti.







    Footnotes:
    1. રંસિયા (સ્યા॰)
    2. raṃsiyā (syā.)
    3. અમિતવ્હયો (સી॰)
    4. amitavhayo (sī.)
    5. પાહનો (સી॰), પાદુ (સ્યા॰)
    6. pāhano (sī.), pādu (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. થોમકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Thomakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact