Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. અગ્ગિસુત્તવણ્ણના

    3. Aggisuttavaṇṇanā

    ૨૩૪. તતિયે સતિઞ્ચ ખ્વાહં, ભિક્ખવે, સબ્બત્થિકં વદામીતિ લોણધૂપનં વિય સબ્બકમ્મિકામચ્ચં વિય ચ સબ્બત્થ ઇચ્છિતબ્બં વદામીતિ અત્થો. યથા હિ લોણધૂપનં સબ્બબ્યઞ્જનેસુપિ નિવિસતિ, યથા ચ સબ્બકમ્મિકો અમચ્ચો યોધકમ્મમ્પિ કરોતિ મન્તકમ્મમ્પિ પટિહારકમ્મમ્પીતિ સબ્બકિચ્ચાનિ સાધેતિ, એવં ઉદ્ધતસ્સ ચિત્તસ્સ નિગ્ગણ્હનં, લીનસ્સ પગ્ગણ્હનન્તિ સબ્બમેતં સતિયા ઇજ્ઝતિ, ન સક્કા વિના સતિયા એતં સમ્પાદેતું, તસ્મા એવમાહ. ઇમસ્મિં સુત્તે પુબ્બભાગવિપસ્સના બોજ્ઝઙ્ગાવ કથિતા.

    234. Tatiye satiñca khvāhaṃ, bhikkhave, sabbatthikaṃ vadāmīti loṇadhūpanaṃ viya sabbakammikāmaccaṃ viya ca sabbattha icchitabbaṃ vadāmīti attho. Yathā hi loṇadhūpanaṃ sabbabyañjanesupi nivisati, yathā ca sabbakammiko amacco yodhakammampi karoti mantakammampi paṭihārakammampīti sabbakiccāni sādheti, evaṃ uddhatassa cittassa niggaṇhanaṃ, līnassa paggaṇhananti sabbametaṃ satiyā ijjhati, na sakkā vinā satiyā etaṃ sampādetuṃ, tasmā evamāha. Imasmiṃ sutte pubbabhāgavipassanā bojjhaṅgāva kathitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. અગ્ગિસુત્તં • 3. Aggisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. અગ્ગિસુત્તવણ્ણના • 3. Aggisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact