Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. અઘમૂલસુત્તવણ્ણના

    10. Aghamūlasuttavaṇṇanā

    ૩૧. અઘં વુચ્ચતિ પાપં, અઘનિમિત્તતાય અઘં દુક્ખં. ઇદઞ્હિ દુક્ખં નામ વિસેસતો પાપહેતુકં કમ્મફલસઞ્ઞિતં. તથા વટ્ટદુક્ખં અવિજ્જાતણ્હામૂલકત્તા. અઘસ્સ નિમિત્તતાય અઘં દુક્ખં. વટ્ટાનુસારી મહાજનો હિ દુક્ખાભિભૂતો તસ્સ પતિકારં મઞ્ઞમાનો તં તં કરોતીતિ.

    31. Aghaṃ vuccati pāpaṃ, aghanimittatāya aghaṃ dukkhaṃ. Idañhi dukkhaṃ nāma visesato pāpahetukaṃ kammaphalasaññitaṃ. Tathā vaṭṭadukkhaṃ avijjātaṇhāmūlakattā. Aghassa nimittatāya aghaṃ dukkhaṃ. Vaṭṭānusārī mahājano hi dukkhābhibhūto tassa patikāraṃ maññamāno taṃ taṃ karotīti.

    અઘમૂલસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aghamūlasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. અઘમૂલસુત્તં • 10. Aghamūlasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. અઘમૂલસુત્તવણ્ણના • 10. Aghamūlasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact