Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    10. ஆகா⁴தபடிவினயஸுத்தங்

    10. Āghātapaṭivinayasuttaṃ

    80. ‘‘த³ஸயிமே , பி⁴க்க²வே, ஆகா⁴தபடிவினயா. கதமே த³ஸ? ‘அனத்த²ங் மே அசரி, தங் குதெத்த² லப்³பா⁴’தி ஆகா⁴தங் படிவினேதி , ‘அனத்த²ங் மே சரதி, தங் குதெத்த² லப்³பா⁴’தி ஆகா⁴தங் படிவினேதி, ‘அனத்த²ங் மே சரிஸ்ஸதி, தங் குதெத்த² லப்³பா⁴’தி ஆகா⁴தங் படிவினேதி, பியஸ்ஸ மே மனாபஸ்ஸ அனத்த²ங் அசரி…பே॰… சரதி…பே॰… சரிஸ்ஸதி, தங் குதெத்த² லப்³பா⁴தி ஆகா⁴தங் படிவினேதி , அப்பியஸ்ஸ மே அமனாபஸ்ஸ அத்த²ங் அசரி…பே॰… அத்த²ங் சரதி…பே॰… அத்த²ங் சரிஸ்ஸதி, தங் குதெத்த² லப்³பா⁴தி ஆகா⁴தங் படிவினேதி, அட்டா²னே ச ந குப்பதி – இமே கோ², பி⁴க்க²வே, த³ஸ ஆகா⁴தபடிவினயா’’தி. த³ஸமங்.

    80. ‘‘Dasayime , bhikkhave, āghātapaṭivinayā. Katame dasa? ‘Anatthaṃ me acari, taṃ kutettha labbhā’ti āghātaṃ paṭivineti , ‘anatthaṃ me carati, taṃ kutettha labbhā’ti āghātaṃ paṭivineti, ‘anatthaṃ me carissati, taṃ kutettha labbhā’ti āghātaṃ paṭivineti, piyassa me manāpassa anatthaṃ acari…pe… carati…pe… carissati, taṃ kutettha labbhāti āghātaṃ paṭivineti , appiyassa me amanāpassa atthaṃ acari…pe… atthaṃ carati…pe… atthaṃ carissati, taṃ kutettha labbhāti āghātaṃ paṭivineti, aṭṭhāne ca na kuppati – ime kho, bhikkhave, dasa āghātapaṭivinayā’’ti. Dasamaṃ.

    ஆகங்க²வக்³கோ³ ததியோ.

    Ākaṅkhavaggo tatiyo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    ஆகங்கோ² கண்டகோ இட்டா², வட்³டி⁴ ச மிக³ஸாலாய;

    Ākaṅkho kaṇṭako iṭṭhā, vaḍḍhi ca migasālāya;

    தயோ த⁴ம்மா ச காகோ ச, நிக³ண்டா² த்³வே ச ஆகா⁴தாதி.

    Tayo dhammā ca kāko ca, nigaṇṭhā dve ca āghātāti.







    Related texts:



    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 5-10. மிக³ஸாலாஸுத்தாதி³வண்ணனா • 5-10. Migasālāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact