Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫. અહિંસકસુત્તવણ્ણના

    5. Ahiṃsakasuttavaṇṇanā

    ૧૯૧. એસાતિ બ્રાહ્મણો. ‘‘અહિંસકો અહ’’ન્તિ તદત્થં સાધેતું ઇચ્છાય કથેસીતિ વુત્તં ‘‘અહિંસકપઞ્હં પુચ્છી’’તિ. તથા ચે અસ્સાતિ યથા તે નામસ્સ અત્થો, તથા ચેતં ભવેય્યાસિ અન્વત્થનામકો ભવેય્યાસિ અહિંસકો એવ સિયાતિ. ન દુક્ખાપેતિ દુક્ખમત્તમ્પિ ન ઉપ્પાદેતિ, દુક્ખતો અપનેતીતિ અત્થો.

    191.Esāti brāhmaṇo. ‘‘Ahiṃsako aha’’nti tadatthaṃ sādhetuṃ icchāya kathesīti vuttaṃ ‘‘ahiṃsakapañhaṃ pucchī’’ti. Tathā ce assāti yathā te nāmassa attho, tathā cetaṃ bhaveyyāsi anvatthanāmako bhaveyyāsi ahiṃsako eva siyāti. Na dukkhāpeti dukkhamattampi na uppādeti, dukkhato apanetīti attho.

    અહિંસકસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ahiṃsakasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. અહિંસકસુત્તં • 5. Ahiṃsakasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. અહિંસકસુત્તવણ્ણના • 5. Ahiṃsakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact