Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    અજપાલકથાવણ્ણના

    Ajapālakathāvaṇṇanā

    . સમ્મોદીતિ હિતકામતાય ભગવા તેન બ્રાહ્મણેન સદ્ધિં સમ્મોદિ. વેદેહિ અન્તન્તિ એત્થ નિબ્બાનં અન્તો નામ. વેદાનં વા અન્તં ગતત્તાતિ એત્થ અરહત્તં. તત્થ પઠમેન વેદન્તગૂ યસ્મા, તસ્મા એવ વુસિતબ્રહ્મચરિયો. દુતિયેન વેદન્તગૂ યસ્મા, તસ્મા વુસિતબ્રહ્મચરિયોતિ એવં યોજના કાતબ્બા. કિઞ્ચાપિ બ્રાહ્મણસ્સ ચતુસચ્ચયુત્તં અત્થતો વુત્તં, ઉદાનગાથાયં વુત્તપટિવેધાભાવં સન્ધાય ‘‘ધમ્મચક્કપ્પવત્તન’’ન્તિ વુચ્ચતીતિ પરિહારો.

    4.Sammodīti hitakāmatāya bhagavā tena brāhmaṇena saddhiṃ sammodi. Vedehi antanti ettha nibbānaṃ anto nāma. Vedānaṃ vā antaṃ gatattāti ettha arahattaṃ. Tattha paṭhamena vedantagū yasmā, tasmā eva vusitabrahmacariyo. Dutiyena vedantagū yasmā, tasmā vusitabrahmacariyoti evaṃ yojanā kātabbā. Kiñcāpi brāhmaṇassa catusaccayuttaṃ atthato vuttaṃ, udānagāthāyaṃ vuttapaṭivedhābhāvaṃ sandhāya ‘‘dhammacakkappavattana’’nti vuccatīti parihāro.

    અજપાલકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ajapālakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૨. અજપાલકથા • 2. Ajapālakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / અજપાલકથા • Ajapālakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / અજપાલકથાવણ્ણના • Ajapālakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અજપાલકથાવણ્ણના • Ajapālakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨. અજપાલકથા • 2. Ajapālakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact