Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. અજેલિફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    7. Ajeliphaladāyakattheraapadānaṃ

    ૭૪.

    74.

    ‘‘અજ્જુનો 1 નામ સમ્બુદ્ધો, હિમવન્તે વસી તદા;

    ‘‘Ajjuno 2 nāma sambuddho, himavante vasī tadā;

    ચરણેન ચ સમ્પન્નો, સમાધિકુસલો મુનિ.

    Caraṇena ca sampanno, samādhikusalo muni.

    ૭૫.

    75.

    ‘‘કુમ્ભમત્તં ગહેત્વાન, અજેલિં 3 જીવજીવકં;

    ‘‘Kumbhamattaṃ gahetvāna, ajeliṃ 4 jīvajīvakaṃ;

    છત્તપણ્ણં ગહેત્વાન, અદાસિં સત્થુનો અહં.

    Chattapaṇṇaṃ gahetvāna, adāsiṃ satthuno ahaṃ.

    ૭૬.

    76.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૭૭.

    77.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૭૮.

    78.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૭૯.

    79.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અજેલિફલદાયકો થેરો ઇમા

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ajeliphaladāyako thero imā

    ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Gāthāyo abhāsitthāti.

    અજેલિફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Ajeliphaladāyakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. અજિનો (સ્યા॰)
    2. ajino (syā.)
    3. અઞ્જલિં (સ્યા॰), અજેલં (પી॰)
    4. añjaliṃ (syā.), ajelaṃ (pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact