Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. અજિનદાયકત્થેરઅપદાનં

    2. Ajinadāyakattheraapadānaṃ

    .

    6.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, ગણસત્થારકો અહં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, gaṇasatthārako ahaṃ;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, આહુતીનં પટિગ્ગહં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, āhutīnaṃ paṭiggahaṃ.

    .

    7.

    ‘‘ચમ્મખણ્ડં મયા દિન્નં, સિખિનો લોકબન્ધુનો;

    ‘‘Cammakhaṇḍaṃ mayā dinnaṃ, sikhino lokabandhuno;

    તેન કમ્મેન દ્વિપદિન્દ, લોકજેટ્ઠ નરાસભ.

    Tena kammena dvipadinda, lokajeṭṭha narāsabha.

    .

    8.

    ‘‘સમ્પત્તિં અનુભોત્વાન, કિલેસે ઝાપયિં અહં;

    ‘‘Sampattiṃ anubhotvāna, kilese jhāpayiṃ ahaṃ;

    ધારેમિ અન્તિમં દેહં, સમ્માસમ્બુદ્ધસાસને.

    Dhāremi antimaṃ dehaṃ, sammāsambuddhasāsane.

    .

    9.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, અજિનં યં અદાસહં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, ajinaṃ yaṃ adāsahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, અજિનસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, ajinassa idaṃ phalaṃ.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘ઇતો પઞ્ચમકે કપ્પે, રાજા આસિં સુદાયકો;

    ‘‘Ito pañcamake kappe, rājā āsiṃ sudāyako;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અજિનદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ajinadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અજિનદાયકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Ajinadāyakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact