Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૧૬. નન્દિક્ખયવગ્ગો
16. Nandikkhayavaggo
૧-૪. અજ્ઝત્તનન્દિક્ખયસુત્તાદિવણ્ણના
1-4. Ajjhattanandikkhayasuttādivaṇṇanā
૧૫૬-૧૫૯. અત્થતોતિ સભાવતો. ઞાણેન અરિયતો ઞાતબ્બતો અત્થો, સભાવોતિ. એવઞ્હિ અભિજ્જનસભાવો નન્દનટ્ઠેન નન્દી, રઞ્જનટ્ઠેન રાગો. વિમુત્તિવસેનાતિ વિમુત્તિયા અધિગમવસેન. એત્થાતિ ઇમસ્મિં પઠમસુત્તે. દુતિયાદીસૂતિ દુતિયતતિયચતુત્થેસુ. ઉત્તાનમેવ હેટ્ઠા વુત્તનયત્તા.
156-159.Atthatoti sabhāvato. Ñāṇena ariyato ñātabbato attho, sabhāvoti. Evañhi abhijjanasabhāvo nandanaṭṭhena nandī, rañjanaṭṭhena rāgo. Vimuttivasenāti vimuttiyā adhigamavasena. Etthāti imasmiṃ paṭhamasutte. Dutiyādīsūti dutiyatatiyacatutthesu. Uttānameva heṭṭhā vuttanayattā.
અજ્ઝત્તનન્દિક્ખયસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ajjhattanandikkhayasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. અજ્ઝત્તનન્દિક્ખયસુત્તં • 1. Ajjhattanandikkhayasuttaṃ
૨. બાહિરનન્દિક્ખયસુત્તં • 2. Bāhiranandikkhayasuttaṃ
૩. અજ્ઝત્તઅનિચ્ચનન્દિક્ખયસુત્તં • 3. Ajjhattaaniccanandikkhayasuttaṃ
૪. બાહિરઅનિચ્ચનન્દિક્ખયસુત્તં • 4. Bāhiraaniccanandikkhayasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૪. અજ્ઝત્તનન્દિક્ખયસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Ajjhattanandikkhayasuttādivaṇṇanā