Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૧૫. દિટ્ઠિવગ્ગો
15. Diṭṭhivaggo
૧-૯. અજ્ઝત્તસુત્તાદિવણ્ણના
1-9. Ajjhattasuttādivaṇṇanā
૧૫૦-૧૫૮. દિટ્ઠિવગ્ગસ્સ પઠમે કિં ઉપાદાયાતિ કિં પટિચ્ચ. દુતિયે કિં અભિનિવિસ્સાતિ કિં અભિનિવિસિત્વા, પચ્ચયં કત્વાતિ અત્થો. તતિયાદીસુ દિટ્ઠીતિઆદીનિ પુગ્ગલજ્ઝાસયેન વુત્તાનિ. પઠમાદીનિ.
150-158. Diṭṭhivaggassa paṭhame kiṃ upādāyāti kiṃ paṭicca. Dutiye kiṃ abhinivissāti kiṃ abhinivisitvā, paccayaṃ katvāti attho. Tatiyādīsu diṭṭhītiādīni puggalajjhāsayena vuttāni. Paṭhamādīni.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. અજ્ઝત્તસુત્તં • 1. Ajjhattasuttaṃ
૨. એતંમમસુત્તં • 2. Etaṃmamasuttaṃ
૩. સોઅત્તાસુત્તં • 3. Soattāsuttaṃ
૪. નોચમેસિયાસુત્તં • 4. Nocamesiyāsuttaṃ
૫. મિચ્છાદિટ્ઠિસુત્તં • 5. Micchādiṭṭhisuttaṃ
૬. સક્કાયદિટ્ઠિસુત્તં • 6. Sakkāyadiṭṭhisuttaṃ
૭. અત્તાનુદિટ્ઠિસુત્તં • 7. Attānudiṭṭhisuttaṃ
૮. અભિનિવેસસુત્તં • 8. Abhinivesasuttaṃ
૯. દુતિયઅભિનિવેસસુત્તં • 9. Dutiyaabhinivesasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૯. અજ્ઝત્તસુત્તાદિવણ્ણના • 1-9. Ajjhattasuttādivaṇṇanā