Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૧૫. દિટ્ઠિવગ્ગો
15. Diṭṭhivaggo
૧-૯. અજ્ઝત્તસુત્તાદિવણ્ણના
1-9. Ajjhattasuttādivaṇṇanā
૧૫૦-૧૫૮. પચ્ચયં કત્વાતિ અભિનિવેસપચ્ચયં કત્વા. આદિસદ્દેન મિચ્છાદિટ્ઠિસક્કાયદિટ્ઠિઅત્તાનુદિટ્ઠિ સઞ્ઞોજનાભિનિવેસ-વિનિબન્ધઅજ્ઝોસાનાનિ સઙ્ગણ્હાતિ. તત્થ અભિનિવેસા તણ્હામાનદિટ્ઠિયો. વિનિબન્ધા ‘‘કાયે અવીતરાગો હોતી’’તિઆદિના (દી॰ નિ॰ ૩.૩૨૦; મ॰ નિ॰ ૧.૧૮૬) આગતચેતસોવિનિબન્ધા . અજ્ઝોસાનાતિ તણ્હાદિટ્ઠિજ્ઝોસાનાનિ. સેસાનિ સુવિઞ્ઞેય્યાનેવ.
150-158.Paccayaṃ katvāti abhinivesapaccayaṃ katvā. Ādisaddena micchādiṭṭhisakkāyadiṭṭhiattānudiṭṭhi saññojanābhinivesa-vinibandhaajjhosānāni saṅgaṇhāti. Tattha abhinivesā taṇhāmānadiṭṭhiyo. Vinibandhā ‘‘kāye avītarāgo hotī’’tiādinā (dī. ni. 3.320; ma. ni. 1.186) āgatacetasovinibandhā . Ajjhosānāti taṇhādiṭṭhijjhosānāni. Sesāni suviññeyyāneva.
અજ્ઝત્તસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ajjhattasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. અજ્ઝત્તસુત્તં • 1. Ajjhattasuttaṃ
૨. એતંમમસુત્તં • 2. Etaṃmamasuttaṃ
૩. સોઅત્તાસુત્તં • 3. Soattāsuttaṃ
૪. નોચમેસિયાસુત્તં • 4. Nocamesiyāsuttaṃ
૫. મિચ્છાદિટ્ઠિસુત્તં • 5. Micchādiṭṭhisuttaṃ
૬. સક્કાયદિટ્ઠિસુત્તં • 6. Sakkāyadiṭṭhisuttaṃ
૭. અત્તાનુદિટ્ઠિસુત્તં • 7. Attānudiṭṭhisuttaṃ
૮. અભિનિવેસસુત્તં • 8. Abhinivesasuttaṃ
૯. દુતિયઅભિનિવેસસુત્તં • 9. Dutiyaabhinivesasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૯. અજ્ઝત્તસુત્તાદિવણ્ણના • 1-9. Ajjhattasuttādivaṇṇanā