Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. અજ્જુનપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    6. Ajjunapupphiyattheraapadānaṃ

    ૨૮.

    28.

    ‘‘ચન્દભાગાનદીતીરે , અહોસિં કિન્નરો તદા;

    ‘‘Candabhāgānadītīre , ahosiṃ kinnaro tadā;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, સયમ્ભું અપરાજિતં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, sayambhuṃ aparājitaṃ.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘પસન્નચિત્તો સુમનો, વેદજાતો કતઞ્જલી;

    ‘‘Pasannacitto sumano, vedajāto katañjalī;

    ગહેત્વા અજ્જુનં પુપ્ફં, સયમ્ભું અભિપૂજયિં.

    Gahetvā ajjunaṃ pupphaṃ, sayambhuṃ abhipūjayiṃ.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘તેન કમ્મેન સુકતેન, ચેતનાપણિધીહિ ચ;

    ‘‘Tena kammena sukatena, cetanāpaṇidhīhi ca;

    જહિત્વા કિન્નરં દેહં, તાવતિંસમગચ્છહં.

    Jahitvā kinnaraṃ dehaṃ, tāvatiṃsamagacchahaṃ.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘છત્તિંસક્ખત્તું દેવિન્દો, દેવરજ્જમકારયિં;

    ‘‘Chattiṃsakkhattuṃ devindo, devarajjamakārayiṃ;

    દસક્ખત્તું ચક્કવત્તી, મહારજ્જમકારયિં.

    Dasakkhattuṃ cakkavattī, mahārajjamakārayiṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘પદેસરજ્જં વિપુલં, ગણનાતો અસઙ્ખિયં;

    ‘‘Padesarajjaṃ vipulaṃ, gaṇanāto asaṅkhiyaṃ;

    સુખેત્તે વપ્પિતં બીજં, સયમ્ભુમ્હિ અહો મમ 1.

    Sukhette vappitaṃ bījaṃ, sayambhumhi aho mama 2.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘કુસલં વિજ્જતે મય્હં, પબ્બજિં અનગારિયં;

    ‘‘Kusalaṃ vijjate mayhaṃ, pabbajiṃ anagāriyaṃ;

    પૂજારહો અહં અજ્જ, સક્યપુત્તસ્સ સાસને.

    Pūjāraho ahaṃ ajja, sakyaputtassa sāsane.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અજ્જુનપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ajjunapupphiyo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    અજ્જુનપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Ajjunapupphiyattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. અહોસિ મે (સ્યા॰)
    2. ahosi me (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact