Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. અક્કન્તસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનં

    8. Akkantasaññakattheraapadānaṃ

    ૩૭.

    37.

    ‘‘કુસાટકં ગહેત્વાન, ઉપજ્ઝાયસ્સહં પુરે;

    ‘‘Kusāṭakaṃ gahetvāna, upajjhāyassahaṃ pure;

    મન્તઞ્ચ અનુસિક્ખામિ, ગન્થાદોસસ્સ 1 પત્તિયા.

    Mantañca anusikkhāmi, ganthādosassa 2 pattiyā.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, આહુતીનં પટિગ્ગહં;

    ‘‘Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, āhutīnaṃ paṭiggahaṃ;

    ઉસભં પવરં અગ્ગં, તિસ્સં બુદ્ધં ગણુત્તમં 3.

    Usabhaṃ pavaraṃ aggaṃ, tissaṃ buddhaṃ gaṇuttamaṃ 4.

    ૩૯.

    39.

    ‘‘કુસાટકં પત્થરિતં, અક્કમન્તં નરુત્તમં;

    ‘‘Kusāṭakaṃ pattharitaṃ, akkamantaṃ naruttamaṃ;

    સમુગ્ગતં મહાવીરં, લોકજેટ્ઠં નરાસભં.

    Samuggataṃ mahāvīraṃ, lokajeṭṭhaṃ narāsabhaṃ.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘દિસ્વા તં લોકપજ્જોતં, વિમલં ચન્દસન્નિભં;

    ‘‘Disvā taṃ lokapajjotaṃ, vimalaṃ candasannibhaṃ;

    અવન્દિં સત્થુનો પાદે, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.

    Avandiṃ satthuno pāde, vippasannena cetasā.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં અદાસિં કુસાટકં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ adāsiṃ kusāṭakaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, કુસાટકસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, kusāṭakassidaṃ phalaṃ.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘સત્તતિંસે ઇતો કપ્પે, એકો આસિં જનાધિપો;

    ‘‘Sattatiṃse ito kappe, eko āsiṃ janādhipo;

    સુનન્દો નામ નામેન, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sunando nāma nāmena, cakkavattī mahabbalo.

    ૪૩.

    43.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અક્કન્તસઞ્ઞકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ;

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā akkantasaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti;

    અક્કન્તસઞ્ઞકત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Akkantasaññakattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. કણ્ડભેદસ્સ (સી॰), ગણ્ડભેદસ્સ (સ્યા॰)
    2. kaṇḍabhedassa (sī.), gaṇḍabhedassa (syā.)
    3. ગજુત્તમં (સ્યા॰)
    4. gajuttamaṃ (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact