Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. અક્કોધસુત્તવણ્ણના

    5. Akkodhasuttavaṇṇanā

    ૨૭૧. પઞ્ચમે મા વો કોધો અજ્ઝભવીતિ કોધો તુમ્હે મા અભિભવિ, તુમ્હેવ કોધં અભિભવથ. મા ચ કુજ્ઝિત્થ કુજ્ઝિતન્તિ કુજ્ઝન્તાનં મા પટિકુજ્ઝિત્થ. અક્કોધોતિ મેત્તા ચ મેત્તાપુબ્બભાગો ચ. અવિહિંસાતિ કરુણા ચ કરુણાપુબ્બભાગો ચ. અથ પાપજનં કોધો, પબ્બતોવાભિમદ્દતીતિ લામકજનં પબ્બતો વિય કોધો અભિમદ્દતીતિ. પઞ્ચમં.

    271. Pañcame mā vo kodho ajjhabhavīti kodho tumhe mā abhibhavi, tumheva kodhaṃ abhibhavatha. Mā ca kujjhittha kujjhitanti kujjhantānaṃ mā paṭikujjhittha. Akkodhoti mettā ca mettāpubbabhāgo ca. Avihiṃsāti karuṇā ca karuṇāpubbabhāgo ca. Atha pāpajanaṃ kodho, pabbatovābhimaddatīti lāmakajanaṃ pabbato viya kodho abhimaddatīti. Pañcamaṃ.

    તતિયો વગ્ગો.

    Tatiyo vaggo.

    સક્કસંયુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sakkasaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    ઇતિ સારત્થપ્પકાસિનિયા સંયુત્તનિકાય-અટ્ઠકથાય

    Iti sāratthappakāsiniyā saṃyuttanikāya-aṭṭhakathāya

    સગાથાવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sagāthāvaggavaṇṇanā niṭṭhitā.

    સંયુત્તનિકાય-અટ્ઠકથાય પઠમો ભાગો.

    Saṃyuttanikāya-aṭṭhakathāya paṭhamo bhāgo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. અક્કોધસુત્તં • 5. Akkodhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫. અક્કોધસુત્તવણ્ણના • 5. Akkodhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact