Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૨. અકુસલધમ્મસુત્તં

    2. Akusaladhammasuttaṃ

    ૨૨. સાવત્થિનિદાનં. ‘‘અકુસલે ચ ખો, ભિક્ખવે, ધમ્મે દેસેસ્સામિ, કુસલે ચ ધમ્મે. તં સુણાથ. કતમે ચ, ભિક્ખવે, અકુસલા ધમ્મા? સેય્યથિદં – મિચ્છાદિટ્ઠિ…પે॰… મિચ્છાસમાધિ. ઇમે વુચ્ચન્તિ, ભિક્ખવે, અકુસલા ધમ્મા. કતમે ચ, ભિક્ખવે, કુસલા ધમ્મા ? સેય્યથિદં – સમ્માદિટ્ઠિ…પે॰… સમ્માસમાધિ. ઇમે વુચ્ચન્તિ, ભિક્ખવે, કુસલા ધમ્મા’’તિ. દુતિયં.

    22. Sāvatthinidānaṃ. ‘‘Akusale ca kho, bhikkhave, dhamme desessāmi, kusale ca dhamme. Taṃ suṇātha. Katame ca, bhikkhave, akusalā dhammā? Seyyathidaṃ – micchādiṭṭhi…pe… micchāsamādhi. Ime vuccanti, bhikkhave, akusalā dhammā. Katame ca, bhikkhave, kusalā dhammā ? Seyyathidaṃ – sammādiṭṭhi…pe… sammāsamādhi. Ime vuccanti, bhikkhave, kusalā dhammā’’ti. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. મિચ્છત્તવગ્ગવણ્ણના • 3. Micchattavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. મિચ્છત્તવગ્ગવણ્ણના • 3. Micchattavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact