Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૧. અકુસલવિતક્કસુત્તવણ્ણના

    11. Akusalavitakkasuttavaṇṇanā

    ૨૩૧. અકુસલે વિતક્કેતિ અકોસલ્લસમ્ભૂતટ્ઠેન અકુસલે મિચ્છાવિતક્કે. યોનિ વુચ્ચતિ ઉપાયો, તસ્મા અસુભાદિકે સુભાદિવસેન મનસિકારો અયોનિસોમનસિકારોતિ આહ ‘‘અનુપાયમનસિકારેના’’તિ. પાસાદિકકમ્મટ્ઠાનન્તિ પસાદાવહં બુદ્ધાનુસ્સતિઆદિકમ્મટ્ઠાનં. બલવપીતિઞ્ચ સુખઞ્ચાતિ નીવરણવિક્ખમ્ભનતો બલવન્તં ઉપચારજ્ઝાનસહગતં પીતિઞ્ચ સુખઞ્ચ.

    231.Akusalevitakketi akosallasambhūtaṭṭhena akusale micchāvitakke. Yoni vuccati upāyo, tasmā asubhādike subhādivasena manasikāro ayonisomanasikāroti āha ‘‘anupāyamanasikārenā’’ti. Pāsādikakammaṭṭhānanti pasādāvahaṃ buddhānussatiādikammaṭṭhānaṃ. Balavapītiñca sukhañcāti nīvaraṇavikkhambhanato balavantaṃ upacārajjhānasahagataṃ pītiñca sukhañca.

    અકુસલવિતક્કસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Akusalavitakkasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૧. અકુસલવિતક્કસુત્તં • 11. Akusalavitakkasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૧. અકુસલવિતક્કસુત્તવણ્ણના • 11. Akusalavitakkasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact