Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. આલુવદાયકત્થેરઅપદાનં

    8. Āluvadāyakattheraapadānaṃ

    ૩૧.

    31.

    ‘‘પબ્બતે હિમવન્તમ્હિ, મહાસિન્ધુ સુદસ્સના;

    ‘‘Pabbate himavantamhi, mahāsindhu sudassanā;

    તત્થદ્દસં વીતરાગં, સુપ્પભાસં સુદસ્સનં.

    Tatthaddasaṃ vītarāgaṃ, suppabhāsaṃ sudassanaṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘પરમોપસમે યુત્તં, દિસ્વા વિમ્હિતમાનસો;

    ‘‘Paramopasame yuttaṃ, disvā vimhitamānaso;

    આલુવં તસ્સ પાદાસિં, પસન્નો સેહિ પાણિભિ.

    Āluvaṃ tassa pādāsiṃ, pasanno sehi pāṇibhi.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં ફલમદદિં તદા;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ phalamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, આલુવસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, āluvassa idaṃ phalaṃ.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા આલુવદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā āluvadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    આલુવદાયકત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Āluvadāyakattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. સુવણ્ણબિબ્બોહનિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Suvaṇṇabibbohaniyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact