Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. આમણ્ડફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    9. Āmaṇḍaphaladāyakattheraapadānaṃ

    ૭૪.

    74.

    ‘‘પદુમુત્તરો નામ જિનો, સબ્બધમ્માન પારગૂ;

    ‘‘Padumuttaro nāma jino, sabbadhammāna pāragū;

    વુટ્ઠહિત્વા સમાધિમ્હા, ચઙ્કમી લોકનાયકો.

    Vuṭṭhahitvā samādhimhā, caṅkamī lokanāyako.

    ૭૫.

    75.

    ‘‘ખારિભારં ગહેત્વાન, આહરન્તો ફલં તદા;

    ‘‘Khāribhāraṃ gahetvāna, āharanto phalaṃ tadā;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, ચઙ્કમન્તં મહામુનિં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, caṅkamantaṃ mahāmuniṃ.

    ૭૬.

    76.

    ‘‘પસન્નચિત્તો સુમનો, સિરે કત્વાન અઞ્જલિં;

    ‘‘Pasannacitto sumano, sire katvāna añjaliṃ;

    સમ્બુદ્ધં અભિવાદેત્વા, આમણ્ડમદદિં ફલં.

    Sambuddhaṃ abhivādetvā, āmaṇḍamadadiṃ phalaṃ.

    ૭૭.

    77.

    ‘‘સતસહસ્સિતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Satasahassito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, આમણ્ડસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, āmaṇḍassa idaṃ phalaṃ.

    ૭૮.

    78.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૭૯.

    79.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૮૦.

    80.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા આમણ્ડફલદાયકો થેરો ઇમા

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā āmaṇḍaphaladāyako thero imā

    ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Gāthāyo abhāsitthāti.

    આમણ્ડફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Āmaṇḍaphaladāyakattherassāpadānaṃ navamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact