Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. અમ્બફલિયત્થેરઅપદાનં

    10. Ambaphaliyattheraapadānaṃ

    ૮૧.

    81.

    ‘‘પદુમુત્તરબુદ્ધસ્સ , લોકજેટ્ઠસ્સ તાદિનો;

    ‘‘Padumuttarabuddhassa , lokajeṭṭhassa tādino;

    પિણ્ડાય વિચરન્તસ્સ, ધારતો ઉત્તમં યસં.

    Piṇḍāya vicarantassa, dhārato uttamaṃ yasaṃ.

    ૮૨.

    82.

    ‘‘અગ્ગફલં ગહેત્વાન, વિપ્પસન્નેન ચેતસા;

    ‘‘Aggaphalaṃ gahetvāna, vippasannena cetasā;

    દક્ખિણેય્યસ્સ વીરસ્સ, અદાસિં સત્થુનો અહં.

    Dakkhiṇeyyassa vīrassa, adāsiṃ satthuno ahaṃ.

    ૮૩.

    83.

    ‘‘તેન કમ્મેન દ્વિપદિન્દ 1, લોકજેટ્ઠ નરાસભ;

    ‘‘Tena kammena dvipadinda 2, lokajeṭṭha narāsabha;

    પત્તોમ્હિ અચલં ઠાનં, હિત્વા જયપરાજયં.

    Pattomhi acalaṃ ṭhānaṃ, hitvā jayaparājayaṃ.

    ૮૪.

    84.

    ‘‘સતસહસ્સિતો કપ્પે, યં દાનમદદિં તદા;

    ‘‘Satasahassito kappe, yaṃ dānamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, અગ્ગદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, aggadānassidaṃ phalaṃ.

    ૮૫.

    85.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૮૬.

    86.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૮૭.

    87.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અમ્બફલિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ;

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ambaphaliyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti;

    અમ્બફલિયત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Ambaphaliyattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    એકવિહારિવગ્ગો ચતુચત્તાલીસમો.

    Ekavihārivaggo catucattālīsamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    થેરો એકવિહારી ચ, સઙ્ખિયો પાટિહીરકો;

    Thero ekavihārī ca, saṅkhiyo pāṭihīrako;

    થવિકો ઉચ્છુખણ્ડી ચ, કળમ્બઅમ્બાટકદો.

    Thaviko ucchukhaṇḍī ca, kaḷambaambāṭakado.

    હરીતકમ્બપિણ્ડી ચ, અમ્બદો દસમો યતિ;

    Harītakambapiṇḍī ca, ambado dasamo yati;

    છળસીતિ ચ ગાથાયો, ગણિતાયો વિભાવિભિ.

    Chaḷasīti ca gāthāyo, gaṇitāyo vibhāvibhi.







    Footnotes:
    1. દિપદિન્દ (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. dipadinda (sī. syā. pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact