Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. અમ્બપિણ્ડિયત્થેરઅપદાનં

    9. Ambapiṇḍiyattheraapadānaṃ

    ૭૨.

    72.

    ‘‘હત્થિરાજા તદા આસિં, ઈસાદન્તો ઉરુળ્હવા;

    ‘‘Hatthirājā tadā āsiṃ, īsādanto uruḷhavā;

    વિચરન્તો બ્રહારઞ્ઞે, અદ્દસં લોકનાયકં.

    Vicaranto brahāraññe, addasaṃ lokanāyakaṃ.

    ૭૩.

    73.

    ‘‘અમ્બપિણ્ડં ગહેત્વાન, અદાસિં સત્થુનો અહં;

    ‘‘Ambapiṇḍaṃ gahetvāna, adāsiṃ satthuno ahaṃ;

    પટિગ્ગણ્હિ મહાવીરો, સિદ્ધત્થો લોકનાયકો.

    Paṭiggaṇhi mahāvīro, siddhattho lokanāyako.

    ૭૪.

    74.

    ‘‘મમ નિજ્ઝાયમાનસ્સ, પરિભુઞ્જિ તદા જિનો;

    ‘‘Mama nijjhāyamānassa, paribhuñji tadā jino;

    તત્થ ચિત્તં પસાદેત્વા, તુસિતં ઉપપજ્જહં.

    Tattha cittaṃ pasādetvā, tusitaṃ upapajjahaṃ.

    ૭૫.

    75.

    ‘‘તતો અહં ચવિત્વાન, ચક્કવત્તી અહોસહં;

    ‘‘Tato ahaṃ cavitvāna, cakkavattī ahosahaṃ;

    એતેનેવ ઉપાયેન, અનુભુત્વાન સમ્પદા.

    Eteneva upāyena, anubhutvāna sampadā.

    ૭૬.

    76.

    ‘‘પધાનપહિતત્તોહં, ઉપસન્તો નિરૂપધિ;

    ‘‘Padhānapahitattohaṃ, upasanto nirūpadhi;

    સબ્બાસવે પરિઞ્ઞાય, વિહરામિ અનાસવો.

    Sabbāsave pariññāya, viharāmi anāsavo.

    ૭૭.

    77.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં ફલમદદિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ phalamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૭૮.

    78.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૭૯.

    79.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૮૦.

    80.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અમ્બપિણ્ડિયો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ambapiṇḍiyo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    અમ્બપિણ્ડિયત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Ambapiṇḍiyattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૬૦. સકિંસમ્મજ્જકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-60. Sakiṃsammajjakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact