Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. અમ્બયાગદાયકત્થેરઅપદાનં

    8. Ambayāgadāyakattheraapadānaṃ

    ૩૦.

    30.

    ‘‘સકે સિપ્પે અપત્થદ્ધો, અગમં કાનનં અહં;

    ‘‘Sake sippe apatthaddho, agamaṃ kānanaṃ ahaṃ;

    સમ્બુદ્ધં યન્તં દિસ્વાન, અમ્બયાગં અદાસહં.

    Sambuddhaṃ yantaṃ disvāna, ambayāgaṃ adāsahaṃ.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં દાનમદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ dānamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, અમ્બયાગસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, ambayāgassidaṃ phalaṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અમ્બયાગદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ambayāgadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અમ્બયાગદાયકત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Ambayāgadāyakattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦.ઉદકાસનદાયકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10.Udakāsanadāyakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact