Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. અમોદફલિયત્થેરઅપદાનં

    8. Amodaphaliyattheraapadānaṃ

    ૮૦.

    80.

    ‘‘સુવણ્ણવણ્ણં સમ્બુદ્ધં, આહુતીનં પટિગ્ગહં;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, āhutīnaṃ paṭiggahaṃ;

    રથિયં પટિપજ્જન્તં, અમોદમદદિં ફલં.

    Rathiyaṃ paṭipajjantaṃ, amodamadadiṃ phalaṃ.

    ૮૧.

    81.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૮૨.

    82.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૮૩.

    83.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૮૪.

    84.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અમોદફલિયો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā amodaphaliyo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    અમોદફલિયત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Amodaphaliyattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact