Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૮. અનાગતઞાણકથાવણ્ણના

    8. Anāgatañāṇakathāvaṇṇanā

    ૪૩૯-૪૪૦. અનન્તરાનાગતેપિ ચિત્તે ઞાણં ઇચ્છન્તિ, તત્થ પન ખણપચ્ચુપ્પન્ને વિય તાદિસેન પરિકમ્મેન કદાચિ ઞાણં ઉપ્પજ્જેય્ય. તેનાહ ‘‘અનન્તરે એકન્તેનેવ ઞાણં નત્થી’’તિ.

    439-440. Anantarānāgatepicitte ñāṇaṃ icchanti, tattha pana khaṇapaccuppanne viya tādisena parikammena kadāci ñāṇaṃ uppajjeyya. Tenāha ‘‘anantare ekanteneva ñāṇaṃ natthī’’ti.

    અનાગતઞાણકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Anāgatañāṇakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૫૦) ૮. અનાગતઞાણકથા • (50) 8. Anāgatañāṇakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૮. અનાગતઞાણકથાવણ્ણના • 8. Anāgatañāṇakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૮. અનાગતઞાણકથાવણ્ણના • 8. Anāgatañāṇakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact