Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. આનન્દસુત્તવણ્ણના

    10. Ānandasuttavaṇṇanā

    ૪૧૯. દસમે તેસમેતં સદ્ધિં અભવિસ્સાતિ તેસં લદ્ધિયા સદ્ધિં એતં અભવિસ્સ. અનુલોમં અભવિસ્સ ઞાણસ્સ ઉપ્પાદાય સબ્બે ધમ્મા અનત્તાતિ યં એતં ‘‘સબ્બે ધમ્મા અનત્તા’’તિ વિપસ્સનાઞાણં ઉપ્પજ્જતિ, અપિ નુ મે તસ્સ અનુલોમં અભવિસ્સાતિ અત્થો.

    419. Dasame tesametaṃ saddhiṃ abhavissāti tesaṃ laddhiyā saddhiṃ etaṃ abhavissa. Anulomaṃ abhavissa ñāṇassa uppādāya sabbe dhammā anattāti yaṃ etaṃ ‘‘sabbe dhammā anattā’’ti vipassanāñāṇaṃ uppajjati, api nu me tassa anulomaṃ abhavissāti attho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. આનન્દસુત્તં • 10. Ānandasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦. આનન્દસુત્તવણ્ણના • 10. Ānandasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact