Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૩. અનન્તરપચ્ચયકથાવણ્ણના
3. Anantarapaccayakathāvaṇṇanā
૬૯૩-૬૯૭. ચક્ખુઞ્ચ પટિચ્ચ રૂપે ચ ઉપ્પજ્જતિ સોતવિઞ્ઞાણન્તિ એત્થ ‘‘લદ્ધિવસેન પટિજાનાતી’’તિ અનન્તરુપ્પત્તિં સલ્લક્ખેન્તોપિ ન સો ચક્ખુમ્હિ રૂપારમ્મણં સોતવિઞ્ઞાણં ઇચ્છતિ, અથ ખો સોતમ્હિયેવ સદ્દારમ્મણન્તિ અનન્તરૂપલદ્ધિવસેન આપન્નત્તા ‘‘પટિજાનાતી’’તિ યુત્તં વત્તું.
693-697. Cakkhuñca paṭicca rūpe ca uppajjati sotaviññāṇanti ettha ‘‘laddhivasena paṭijānātī’’ti anantaruppattiṃ sallakkhentopi na so cakkhumhi rūpārammaṇaṃ sotaviññāṇaṃ icchati, atha kho sotamhiyeva saddārammaṇanti anantarūpaladdhivasena āpannattā ‘‘paṭijānātī’’ti yuttaṃ vattuṃ.
અનન્તરપચ્ચયકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Anantarapaccayakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૩૮) ૩. અનન્તરપચ્ચયકથા • (138) 3. Anantarapaccayakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૩. અનન્તરપચ્ચયકથાવણ્ણના • 3. Anantarapaccayakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૩. અનન્તરપચ્ચયકથાવણ્ણના • 3. Anantarapaccayakathāvaṇṇanā