Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૪. અનનુસ્સુતવગ્ગવણ્ણના
4. Ananussutavaggavaṇṇanā
૪૦૧-૪૦૬. ચતુત્થવગ્ગસ્સ પઞ્ચમે વિદિતા વેદનાતિ યા વેદના સમ્મસિત્વા અરહત્તં પત્તો તાવસ્સ વિદિતા ઉપ્પજ્જન્તિ, વિદિતા ઉપટ્ઠહન્તિ, વિદિતા અબ્ભત્થં ગચ્છન્તિ નામ. યા ચ પન પરિગ્ગહિતેસુ વત્થારમ્મણેસુ પવત્તા વેદના, તાપિ વિદિતા ઉપ્પજ્જન્તિ, વિદિતા ઉપટ્ઠહન્તિ, વિદિતા અબ્ભત્થં ગચ્છન્તિ નામ. વિતક્કાદીસુપિ એસેવ નયો. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.
401-406. Catutthavaggassa pañcame viditā vedanāti yā vedanā sammasitvā arahattaṃ patto tāvassa viditā uppajjanti, viditā upaṭṭhahanti, viditā abbhatthaṃ gacchanti nāma. Yā ca pana pariggahitesu vatthārammaṇesu pavattā vedanā, tāpi viditā uppajjanti, viditā upaṭṭhahanti, viditā abbhatthaṃ gacchanti nāma. Vitakkādīsupi eseva nayo. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.
અનનુસ્સુતવગ્ગો ચતુત્થો.
Ananussutavaggo catuttho.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૫. સતિસુત્તં • 5. Satisuttaṃ
૬. અઞ્ઞાસુત્તં • 6. Aññāsuttaṃ
૭. છન્દસુત્તં • 7. Chandasuttaṃ
૮. પરિઞ્ઞાતસુત્તં • 8. Pariññātasuttaṃ
૯. ભાવનાસુત્તં • 9. Bhāvanāsuttaṃ
૧૦. વિભઙ્ગસુત્તં • 10. Vibhaṅgasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. અનનુસ્સુતવગ્ગવણ્ણના • 4. Ananussutavaggavaṇṇanā