Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૪. અનનુસ્સુતવગ્ગવણ્ણના
4. Ananussutavaggavaṇṇanā
૩૯૭-૪૦૭. યા વેદના સમ્મસિત્વાતિ યા તેભૂમકવેદના સમ્મસિત્વા. તાવસ્સાતિ તા તેભૂમકવેદના એવ અસ્સ ભિક્ખુનો. સદિસવસેન ચેતં વુત્તં, અનિચ્ચાદિસમ્મસનવસેન વિદિતા પુબ્બભાગે સમ્મસનકાલે ઉપટ્ઠહન્તિ. પરિગ્ગહિતેસૂતિ પરિજાનનવસેન પરિચ્છિજ્જ ગહિતેસુ. ‘‘વેદના તણ્હાપપઞ્ચસ્સ, વિતક્કો માનપપઞ્ચસ્સ, સઞ્ઞા દિટ્ઠિપપઞ્ચસ્સ મૂલવસેન સમ્મસનં વુત્તા’’તિ વદન્તિ. ‘‘વેદનાવિતક્કસઞ્ઞા તણ્હામાનદિટ્ઠિપપઞ્ચાનં મૂલદસ્સનવસેના’’તિ અપરે.
397-407.Yāvedanā sammasitvāti yā tebhūmakavedanā sammasitvā. Tāvassāti tā tebhūmakavedanā eva assa bhikkhuno. Sadisavasena cetaṃ vuttaṃ, aniccādisammasanavasena viditā pubbabhāge sammasanakāle upaṭṭhahanti. Pariggahitesūti parijānanavasena paricchijja gahitesu. ‘‘Vedanā taṇhāpapañcassa, vitakko mānapapañcassa, saññā diṭṭhipapañcassa mūlavasena sammasanaṃ vuttā’’ti vadanti. ‘‘Vedanāvitakkasaññā taṇhāmānadiṭṭhipapañcānaṃ mūladassanavasenā’’ti apare.
અનનુસ્સુતવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ananussutavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. અનનુસ્સુતસુત્તં • 1. Ananussutasuttaṃ
૨. વિરાગસુત્તં • 2. Virāgasuttaṃ
૩. વિરદ્ધસુત્તં • 3. Viraddhasuttaṃ
૪. ભાવિતસુત્તં • 4. Bhāvitasuttaṃ
૫. સતિસુત્તં • 5. Satisuttaṃ
૬. અઞ્ઞાસુત્તં • 6. Aññāsuttaṃ
૭. છન્દસુત્તં • 7. Chandasuttaṃ
૮. પરિઞ્ઞાતસુત્તં • 8. Pariññātasuttaṃ
૯. ભાવનાસુત્તં • 9. Bhāvanāsuttaṃ
૧૦. વિભઙ્ગસુત્તં • 10. Vibhaṅgasuttaṃ
૧. અમતસુત્તં • 1. Amatasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. અનનુસ્સુતવગ્ગવણ્ણના • 4. Ananussutavaggavaṇṇanā