Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૦. આનાપાનસુત્તં

    10. Ānāpānasuttaṃ

    ૨૪૭. ‘‘આનાપાનસ્સતિ , ભિક્ખવે, ભાવિતા…પે॰… દસમં.

    247. ‘‘Ānāpānassati , bhikkhave, bhāvitā…pe… dasamaṃ.

    આનાપાનવગ્ગો સત્તમો.

    Ānāpānavaggo sattamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    અટ્ઠિકપુળવકં વિનીલકં, વિચ્છિદ્દકં ઉદ્ધુમાતેન પઞ્ચમં;

    Aṭṭhikapuḷavakaṃ vinīlakaṃ, vicchiddakaṃ uddhumātena pañcamaṃ;

    મેત્તા કરુણા મુદિતા ઉપેક્ખા, આનાપાનેન તે દસાતિ.

    Mettā karuṇā muditā upekkhā, ānāpānena te dasāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૧૦. પુળવકસુત્તાદિવણ્ણના • 2-10. Puḷavakasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact