Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    અનાપત્તિપન્નરસકાદિકથાવણ્ણના

    Anāpattipannarasakādikathāvaṇṇanā

    ૧૭૨-૩. ‘‘અત્થઞ્ઞે’’તિ પુબ્બવારે, ‘‘અથઞ્ઞે’’તિ પચ્છાવારે પાઠો. સીમં ઓક્કન્તે વા ઓક્કમન્તે વા પસ્સન્તિ. ધમ્મસઞ્ઞિનો પન અઞ્ઞાણેન હોન્તિ. ‘‘વેમતિકપન્નરસકં ઉત્તાનમેવા’’તિ પાઠો.

    172-3. ‘‘Atthaññe’’ti pubbavāre, ‘‘athaññe’’ti pacchāvāre pāṭho. Sīmaṃ okkante vā okkamante vā passanti. Dhammasaññino pana aññāṇena honti. ‘‘Vematikapannarasakaṃ uttānamevā’’ti pāṭho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi
    ૯૫. અનાપત્તિપન્નરસકં • 95. Anāpattipannarasakaṃ
    ૯૬. વગ્ગાવગ્ગસઞ્ઞીપન્નરસકં • 96. Vaggāvaggasaññīpannarasakaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / અનાપત્તિપન્નરસકાદિકથા • Anāpattipannarasakādikathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અનાપત્તિપન્નરસકાદિકથાવણ્ણના • Anāpattipannarasakādikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૯૫. અનાપત્તિપન્નરસકાદિકથા • 95. Anāpattipannarasakādikathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact