Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭. અનત્તલક્ખણસુત્તવણ્ણના

    7. Anattalakkhaṇasuttavaṇṇanā

    ૫૯. પુરાણુપટ્ઠાકેતિ પુબ્બે પધાનપદહનકાલે ઉપટ્ઠાકભૂતે. ‘‘અવસવત્તનટ્ઠેન અસ્સામિકટ્ઠેન સુઞ્ઞતટ્ઠેન અત્તપટિક્ખેપટ્ઠેના’’તિ એવં પુબ્બે વુત્તેહિ. એત્તકેન ઠાનેનાતિ ‘‘રૂપં, ભિક્ખવે, અનત્તા’’તિ આરભિત્વા યાવ ‘‘એવં મે વિઞ્ઞાણં મા અહોસી’’તિ એત્તકેન સુત્તપદેસેન. અકથિતસ્સેવ કથનં ઉત્તરં, ન કથિતસ્સાતિ વુત્તં ‘‘તાનિ દસ્સેત્વા’’તિ. સમોધાનેત્વાતિ સમ્પિણ્ડિત્વા. વિત્થારકથાતિ વિત્થારતો અટ્ઠકથા. અનત્તલક્ખણમેવાતિ તબ્બહુલતાય તપ્પધાનતાય ચ વુત્તં. અનિચ્ચતાદીનમ્પિ હિ તત્થ તંદીપનત્થમેવ વુત્તત્તા તદેવ જેટ્ઠં પધાનં તથા વેનેય્યજ્ઝાસયતો.

    59.Purāṇupaṭṭhāketi pubbe padhānapadahanakāle upaṭṭhākabhūte. ‘‘Avasavattanaṭṭhena assāmikaṭṭhena suññataṭṭhena attapaṭikkhepaṭṭhenā’’ti evaṃ pubbe vuttehi. Ettakena ṭhānenāti ‘‘rūpaṃ, bhikkhave, anattā’’ti ārabhitvā yāva ‘‘evaṃ me viññāṇaṃ mā ahosī’’ti ettakena suttapadesena. Akathitasseva kathanaṃ uttaraṃ, na kathitassāti vuttaṃ ‘‘tāni dassetvā’’ti. Samodhānetvāti sampiṇḍitvā. Vitthārakathāti vitthārato aṭṭhakathā. Anattalakkhaṇamevāti tabbahulatāya tappadhānatāya ca vuttaṃ. Aniccatādīnampi hi tattha taṃdīpanatthameva vuttattā tadeva jeṭṭhaṃ padhānaṃ tathā veneyyajjhāsayato.

    અનત્તલક્ખણસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Anattalakkhaṇasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. અનત્તલક્ખણસુત્તં • 7. Anattalakkhaṇasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. અનત્તલક્ખણસુત્તવણ્ણના • 7. Anattalakkhaṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact