Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૨-૫. અનિચ્ચનિબ્બાનસપ્પાયસુત્તાદિવણ્ણના
2-5. Aniccanibbānasappāyasuttādivaṇṇanā
૧૪૭-૧૫૦. નિબ્બાનસ્સાતિ નિબ્બાનાધિગમસ્સ, કિલેસનિબ્બાનસ્સેવ વા. ઉપકારપટિપદન્તિ ઉપકારાવહં પટિપદં. ચતૂસૂતિ દુતિયાદીસુ ચતૂસુ. નિબ્બાનસપ્પાયા પટિપદા દેસિતાતિ કત્વા ‘‘સહ વિપસ્સનાય ચત્તારો મગ્ગા કથિતા’’તિ વુત્તં.
147-150.Nibbānassāti nibbānādhigamassa, kilesanibbānasseva vā. Upakārapaṭipadanti upakārāvahaṃ paṭipadaṃ. Catūsūti dutiyādīsu catūsu. Nibbānasappāyā paṭipadā desitāti katvā ‘‘saha vipassanāya cattāro maggā kathitā’’ti vuttaṃ.
અનિચ્ચનિબ્બાનસપ્પાયસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Aniccanibbānasappāyasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૨. અનિચ્ચનિબ્બાનસપ્પાયસુત્તં • 2. Aniccanibbānasappāyasuttaṃ
૩. દુક્ખનિબ્બાનસપ્પાયસુત્તં • 3. Dukkhanibbānasappāyasuttaṃ
૪. અનત્તનિબ્બાનસપ્પાયસુત્તં • 4. Anattanibbānasappāyasuttaṃ
૫. નિબ્બાનસપ્પાયપટિપદાસુત્તં • 5. Nibbānasappāyapaṭipadāsuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૫. અનિચ્ચનિબ્બાનસપ્પાયસુત્તાદિવણ્ણના • 2-5. Aniccanibbānasappāyasuttādivaṇṇanā