Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. અનિચ્ચસુત્તવણ્ણના

    3. Aniccasuttavaṇṇanā

    ૪૫. તતિયે સમ્મપ્પઞ્ઞાય દટ્ઠબ્બન્તિ સહ વિપસ્સનાય મગ્ગપઞ્ઞાય દટ્ઠબ્બં. વિરજ્જતિ વિમુચ્ચતીતિ મગ્ગક્ખણે વિરજ્જતિ, ફલક્ખણે વિમુચ્ચતિ. અનુપાદાય આસવેહીતિ અનુપ્પાદનિરોધેન નિરુદ્ધેહિ આસવેહિ અગહેત્વા ઇતિ વિમુચ્ચતિ. રૂપધાતુયાતિઆદિ પચ્ચવેક્ખણદસ્સનત્થં વુત્તં. સહ ફલેન પચ્ચવેક્ખણદસ્સનત્થન્તિપિ વદન્તિયેવ. ઠિતન્તિ ઉપરિ કત્તબ્બકિચ્ચાભાવેન ઠિતં. ઠિતત્તા સન્તુસ્સિતન્તિ પત્તબ્બં પત્તભાવેન સન્તુટ્ઠં. પચ્ચત્તંયેવ પરિનિબ્બાયતીતિ સયમેવ પરિનિબ્બાયતિ. તતિયં.

    45. Tatiye sammappaññāya daṭṭhabbanti saha vipassanāya maggapaññāya daṭṭhabbaṃ. Virajjati vimuccatīti maggakkhaṇe virajjati, phalakkhaṇe vimuccati. Anupādāya āsavehīti anuppādanirodhena niruddhehi āsavehi agahetvā iti vimuccati. Rūpadhātuyātiādi paccavekkhaṇadassanatthaṃ vuttaṃ. Saha phalena paccavekkhaṇadassanatthantipi vadantiyeva. Ṭhitanti upari kattabbakiccābhāvena ṭhitaṃ. Ṭhitattā santussitanti pattabbaṃ pattabhāvena santuṭṭhaṃ. Paccattaṃyeva parinibbāyatīti sayameva parinibbāyati. Tatiyaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. અનિચ્ચસુત્તં • 3. Aniccasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. અનિચ્ચસુત્તવણ્ણના • 3. Aniccasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact