Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૧૦. અનિચ્ચતાકથાવણ્ણના
10. Aniccatākathāvaṇṇanā
૬૨૮. રૂપાદયો વિય પરિનિપ્ફન્નાતિ રૂપાદીહિ સહ ઉપ્પજ્જિત્વા નિરુજ્ઝનતો પરિનિપ્ફન્નાતિ અત્થો. અનિચ્ચતાવિભાગાનુયુઞ્જનવસેનાતિ તીસુ દણ્ડેસુ દણ્ડવોહારો વિય તીસુ લક્ખણેસુ અનિચ્ચતાવોહારો હોતીતિ તસ્સા વિભાગાનુયુઞ્જનવસેનાતિ વદન્તિ.
628. Rūpādayoviya parinipphannāti rūpādīhi saha uppajjitvā nirujjhanato parinipphannāti attho. Aniccatāvibhāgānuyuñjanavasenāti tīsu daṇḍesu daṇḍavohāro viya tīsu lakkhaṇesu aniccatāvohāro hotīti tassā vibhāgānuyuñjanavasenāti vadanti.
અનિચ્ચતાકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Aniccatākathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
એકાદસમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ekādasamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૧૫) ૧૦. અનિચ્ચતાકથા • (115) 10. Aniccatākathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૦. અનિચ્ચતાકથાવણ્ણના • 10. Aniccatākathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧૦. અનિચ્ચતાકથાવણ્ણના • 10. Aniccatākathāvaṇṇanā