Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. અઙ્કોલકત્થેરઅપદાનં

    5. Aṅkolakattheraapadānaṃ

    ૨૩.

    23.

    ‘‘અઙ્કોલં પુપ્ફિતં દિસ્વા, માલાવરં સકોસકં 1;

    ‘‘Aṅkolaṃ pupphitaṃ disvā, mālāvaraṃ sakosakaṃ 2;

    ઓચિનિત્વાન તં પુપ્ફં, અગમં બુદ્ધસન્તિકં.

    Ocinitvāna taṃ pupphaṃ, agamaṃ buddhasantikaṃ.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘સિદ્ધત્થો તમ્હિ સમયે, પતિલીનો મહામુનિ;

    ‘‘Siddhattho tamhi samaye, patilīno mahāmuni;

    મુહુત્તં પટિમાનેત્વા, ગુહાયં પુપ્ફમોકિરિં.

    Muhuttaṃ paṭimānetvā, guhāyaṃ pupphamokiriṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુપ્ફદાનસ્સિદં 3 ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pupphadānassidaṃ 4 phalaṃ.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘છત્તિંસમ્હિ ઇતો કપ્પે, આસેકો દેવગજ્જિતો;

    ‘‘Chattiṃsamhi ito kappe, āseko devagajjito;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૨૭.

    27.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અઙ્કોલકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā aṅkolako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અઙ્કોલકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Aṅkolakattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. સમોગધં (સ્યા॰)
    2. samogadhaṃ (syā.)
    3. બુદ્ધપૂજાયિદં (સી॰ સ્યા॰)
    4. buddhapūjāyidaṃ (sī. syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact