Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. અઙ્કોલપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    6. Aṅkolapupphiyattheraapadānaṃ

    ૨૯.

    29.

    ‘‘નારદો 1 ઇતિ મે નામં, કસ્સપો ઇતિ મં વિદૂ;

    ‘‘Nārado 2 iti me nāmaṃ, kassapo iti maṃ vidū;

    અદ્દસં સમણાનગ્ગં, વિપસ્સિં દેવસક્કતં.

    Addasaṃ samaṇānaggaṃ, vipassiṃ devasakkataṃ.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘અનુબ્યઞ્જનધરં બુદ્ધં, આહુતીનં પટિગ્ગહં;

    ‘‘Anubyañjanadharaṃ buddhaṃ, āhutīnaṃ paṭiggahaṃ;

    અઙ્કોલપુપ્ફં 3 પગ્ગય્હ, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.

    Aṅkolapupphaṃ 4 paggayha, buddhassa abhiropayiṃ.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘ચતુસત્તતિતો કપ્પે, રોમસો નામ ખત્તિયો;

    ‘‘Catusattatito kappe, romaso nāma khattiyo;

    આમુક્કમાલાભરણો, સયોગ્ગબલવાહનો.

    Āmukkamālābharaṇo, sayoggabalavāhano.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અઙ્કોલપુપ્ફિયો 5 થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā aṅkolapupphiyo 6 thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અઙ્કોલપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Aṅkolapupphiyattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. વરદો (ક॰)
    2. varado (ka.)
    3. વકુલપુપ્ફં (સ્યા॰), બકોલપુપ્ફં (ક॰)
    4. vakulapupphaṃ (syā.), bakolapupphaṃ (ka.)
    5. વકુલપુપ્ફિયો (સ્યા॰), બકોલપુપ્ફિયો (ક॰)
    6. vakulapupphiyo (syā.), bakolapupphiyo (ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact