Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. અઙ્કોલપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    5. Aṅkolapupphiyattheraapadānaṃ

    ૧૬.

    16.

    ‘‘પદુમો નામ સમ્બુદ્ધો, ચિત્તકૂટે વસી તદા;

    ‘‘Padumo nāma sambuddho, cittakūṭe vasī tadā;

    દિસ્વાન તં અહં બુદ્ધં, સયમ્ભું અપરાજિતં 1.

    Disvāna taṃ ahaṃ buddhaṃ, sayambhuṃ aparājitaṃ 2.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘અઙ્કોલં પુપ્ફિતં દિસ્વા, ઓચિનિત્વાનહં તદા;

    ‘‘Aṅkolaṃ pupphitaṃ disvā, ocinitvānahaṃ tadā;

    ઉપગન્ત્વાન સમ્બુદ્ધં, પૂજયિં પદુમં જિનં.

    Upagantvāna sambuddhaṃ, pūjayiṃ padumaṃ jinaṃ.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૯.

    19.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અઙ્કોલપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā aṅkolapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અઙ્કોલપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Aṅkolapupphiyattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. ઉપગચ્છિહં (સી॰ સ્યા॰)
    2. upagacchihaṃ (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. તમાલપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Tamālapupphiyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact