Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૨. અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયકથાવણ્ણના

    2. Aññamaññapaccayakathāvaṇṇanā

    ૭૧૮-૭૧૯. અપુઞ્ઞાભિસઙ્ખારોવ ગહિતો ‘‘નનુ અવિજ્જા સઙ્ખારેન સહજાતા’’તિ વુત્તત્તાતિ અધિપ્પાયો. સહજાતઅઞ્ઞમઞ્ઞઅત્થિઅવિગતસમ્પયુત્તવસેનાતિ એત્થ નિસ્સયો કમભેદેન અત્થિગ્ગહણેન ગહિતો હોતીતિ ન વુત્તો, કમ્માહારા અસાધારણતાયાતિ વેદિતબ્બા. વક્ખતિ હિ ‘‘તીણિ ઉપાદાનાનિ અવિજ્જાય સઙ્ખારા વિય તણ્હાય પચ્ચયા હોન્તી’’તિ (કથા॰ અટ્ઠ॰ ૭૧૮-૭૧૯), તસ્મા ઉપાદાનેહિ સમાના એવેત્થ સઙ્ખારાનં પચ્ચયતા દસ્સિતાતિ.

    718-719. Apuññābhisaṅkhārova gahito ‘‘nanu avijjā saṅkhārena sahajātā’’ti vuttattāti adhippāyo. Sahajātaaññamaññaatthiavigatasampayuttavasenāti ettha nissayo kamabhedena atthiggahaṇena gahito hotīti na vutto, kammāhārā asādhāraṇatāyāti veditabbā. Vakkhati hi ‘‘tīṇi upādānāni avijjāya saṅkhārā viya taṇhāya paccayā hontī’’ti (kathā. aṭṭha. 718-719), tasmā upādānehi samānā evettha saṅkhārānaṃ paccayatā dassitāti.

    અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aññamaññapaccayakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૪૬) ૨. અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયકથા • (146) 2. Aññamaññapaccayakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયકથાવણ્ણના • 2. Aññamaññapaccayakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૨. અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયકથાવણ્ણના • 2. Aññamaññapaccayakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact