Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૨. અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયકથાવણ્ણના

    2. Aññamaññapaccayakathāvaṇṇanā

    ૭૧૮-૭૧૯. સહજાતાતિ વુત્તત્તા ન સઙ્ખારપચ્ચયા ચ અવિજ્જાતિ વુત્તત્તાતિ અધિપ્પાયો. અનન્તરાદિનાપિ હિ સઙ્ખારા અવિજ્જાય પચ્ચયા હોન્તિયેવ. અઞ્ઞમઞ્ઞાનન્તરં અવત્વા અવિગતાનન્તરં સમ્પયુત્તસ્સ વચનં કમભેદો, અત્થિગ્ગહણેનેવ ગહિતો અત્થિપચ્ચયભૂતોયેવ ધમ્મો નિસ્સયપચ્ચયો હોતીતિ. અસાધારણતાયાતિ પદન્તરાસાધારણતાય. તેનાહ ‘‘વક્ખતિ હી’’તિઆદિ.

    718-719. Sahajātāti vuttattā na saṅkhārapaccayā ca avijjāti vuttattāti adhippāyo. Anantarādināpi hi saṅkhārā avijjāya paccayā hontiyeva. Aññamaññānantaraṃ avatvā avigatānantaraṃ sampayuttassa vacanaṃ kamabhedo, atthiggahaṇeneva gahito atthipaccayabhūtoyeva dhammo nissayapaccayo hotīti. Asādhāraṇatāyāti padantarāsādhāraṇatāya. Tenāha ‘‘vakkhati hī’’tiādi.

    અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aññamaññapaccayakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૪૬) ૨. અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયકથા • (146) 2. Aññamaññapaccayakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયકથાવણ્ણના • 2. Aññamaññapaccayakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૨. અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયકથાવણ્ણના • 2. Aññamaññapaccayakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact