Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. અન્નસંસાવકત્થેરઅપદાનં

    5. Annasaṃsāvakattheraapadānaṃ

    ૧૫૫.

    155.

    ‘‘સુવણ્ણવણ્ણં સમ્બુદ્ધં, ગચ્છન્તં અન્તરાપણે;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, gacchantaṃ antarāpaṇe;

    કઞ્ચનગ્ઘિયસંકાસં, બાત્તિંસવરલક્ખણં.

    Kañcanagghiyasaṃkāsaṃ, bāttiṃsavaralakkhaṇaṃ.

    ૧૫૬.

    156.

    ‘‘સિદ્ધત્થં લોકપજ્જોતં, અપ્પમેય્યં અનોપમં;

    ‘‘Siddhatthaṃ lokapajjotaṃ, appameyyaṃ anopamaṃ;

    અલત્થં પરમં પીતિં, દિસ્વા દન્તં જુતિન્ધરં.

    Alatthaṃ paramaṃ pītiṃ, disvā dantaṃ jutindharaṃ.

    ૧૫૭.

    157.

    ‘‘સમ્બુદ્ધં અભિનામેત્વા, ભોજયિં તં મહામુનિં;

    ‘‘Sambuddhaṃ abhināmetvā, bhojayiṃ taṃ mahāmuniṃ;

    મહાકારુણિકો લોકે 1, અનુમોદિ મમં તદા.

    Mahākāruṇiko loke 2, anumodi mamaṃ tadā.

    ૧૫૮.

    158.

    ‘‘તસ્મિં મહાકારુણિકે, પરમસ્સાસકારકે;

    ‘‘Tasmiṃ mahākāruṇike, paramassāsakārake;

    બુદ્ધે ચિત્તં પસાદેત્વા, કપ્પં સગ્ગમ્હિ મોદહં.

    Buddhe cittaṃ pasādetvā, kappaṃ saggamhi modahaṃ.

    ૧૫૯.

    159.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં દાનમદદિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ dānamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ભિક્ખાદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, bhikkhādānassidaṃ phalaṃ.

    ૧૬૦.

    160.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો, વિમોક્ખાપિ ચ અટ્ઠિમે;

    ‘‘Paṭisambhidā catasso, vimokkhāpi ca aṭṭhime;

    છળભિઞ્ઞા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    Chaḷabhiññā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અન્નસંસાવકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā annasaṃsāvako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અન્નસંસાવકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Annasaṃsāvakattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. નાથો (સી॰)
    2. nātho (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૫. અન્નસંસાવકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 5. Annasaṃsāvakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact