Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. અન્નસંસાવકત્થેરઅપદાનં

    6. Annasaṃsāvakattheraapadānaṃ

    ૩૪.

    34.

    ‘‘સુવણ્ણવણ્ણં સમ્બુદ્ધં, ગચ્છન્તં અન્તરાપણે;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, gacchantaṃ antarāpaṇe;

    કઞ્ચનગ્ઘિયસઙ્કાસં, બાત્તિંસવરલક્ખણં.

    Kañcanagghiyasaṅkāsaṃ, bāttiṃsavaralakkhaṇaṃ.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘સિદ્ધત્થં સબ્બસિદ્ધત્થં, અનેજં અપરાજિતં;

    ‘‘Siddhatthaṃ sabbasiddhatthaṃ, anejaṃ aparājitaṃ;

    સમ્બુદ્ધં અતિનામેત્વા, ભોજયિં તં મહામુનિં.

    Sambuddhaṃ atināmetvā, bhojayiṃ taṃ mahāmuniṃ.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘મુનિ કારુણિકો લોકે, ઓભાસયિ મમં તદા;

    ‘‘Muni kāruṇiko loke, obhāsayi mamaṃ tadā;

    બુદ્ધે ચિત્તં પસાદેત્વા, કપ્પં સગ્ગમ્હિ મોદહં.

    Buddhe cittaṃ pasādetvā, kappaṃ saggamhi modahaṃ.

    ૩૭.

    37.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં દાનમદદિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ dānamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ભિક્ખાદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, bhikkhādānassidaṃ phalaṃ.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અન્નસંસાવકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ;

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā annasaṃsāvako thero imā gāthāyo abhāsitthāti;

    અન્નસંસાવકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Annasaṃsāvakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact