Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. અન્નસુત્તવણ્ણના

    3. Annasuttavaṇṇanā

    ૪૩. તતિયે અભિનન્દન્તીતિ પત્થેન્તિ. ભજતીતિ ઉપગચ્છતિ, ચિત્તગહપતિસીવલિત્થેરાદિકે વિય પચ્છતો અનુબન્ધતિ. તસ્માતિ યસ્મા ઇધલોકે પરલોકે ચ અન્નદાયકમેવ અનુગચ્છતિ, તસ્મા. સેસં ઉત્તાનમેવાતિ. તતિયં.

    43. Tatiye abhinandantīti patthenti. Bhajatīti upagacchati, cittagahapatisīvalittherādike viya pacchato anubandhati. Tasmāti yasmā idhaloke paraloke ca annadāyakameva anugacchati, tasmā. Sesaṃ uttānamevāti. Tatiyaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. અન્નસુત્તં • 3. Annasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. અન્નસુત્તવણ્ણના • 3. Annasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact