Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. અઞ્ઞતરભિક્ખુસુત્તવણ્ણના

    3. Aññatarabhikkhusuttavaṇṇanā

    ૩૫. તતિયે રૂપઞ્ચે, ભન્તે, અનુસેતીતિ યદિ રૂપં અનુસેતિ. તેન સઙ્ખં ગચ્છતીતિ કામરાગાદીસુ યેન અનુસયેન તં રૂપં અનુસેતિ, તેનેવ અનુસયેન ‘‘રત્તો દુટ્ઠો મૂળ્હો’’તિ પણ્ણત્તિં ગચ્છતિ. ન તેન સઙ્ખં ગચ્છતીતિ તેન અભૂતેન અનુસયેન ‘‘રત્તો દુટ્ઠો મૂળ્હો’’તિ સઙ્ખં ન ગચ્છતીતિ. તતિયં.

    35. Tatiye rūpañce, bhante, anusetīti yadi rūpaṃ anuseti. Tena saṅkhaṃ gacchatīti kāmarāgādīsu yena anusayena taṃ rūpaṃ anuseti, teneva anusayena ‘‘ratto duṭṭho mūḷho’’ti paṇṇattiṃ gacchati. Na tena saṅkhaṃ gacchatīti tena abhūtena anusayena ‘‘ratto duṭṭho mūḷho’’ti saṅkhaṃ na gacchatīti. Tatiyaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. અઞ્ઞતરભિક્ખુસુત્તં • 3. Aññatarabhikkhusuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. અઞ્ઞતરભિક્ખુસુત્તવણ્ણના • 3. Aññatarabhikkhusuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact