Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૨. અઞ્ઞવાદકસિક્ખાપદવણ્ણના

    2. Aññavādakasikkhāpadavaṇṇanā

    ૯૮-૯. અઞ્ઞં વદતીતિ અઞ્ઞવાદકં, ‘‘વચનં કરેય્યા’’તિ લિખિતં. ‘‘તુણ્હીભૂતસ્સેતં નામ’’ન્તિ પાઠો. ઉગ્ઘાતેતુકામોતિ સમોહનિતુકામો, અન્તરાયં કત્તુકામોતિ પોરાણા.

    98-9.Aññaṃ vadatīti aññavādakaṃ, ‘‘vacanaṃ kareyyā’’ti likhitaṃ. ‘‘Tuṇhībhūtassetaṃ nāma’’nti pāṭho. Ugghātetukāmoti samohanitukāmo, antarāyaṃ kattukāmoti porāṇā.

    ૧૦૦. ‘‘સુદિટ્ઠો ભન્તે, ન પનેસો કહાપણોતિઆદીસુ અનારોપિતે દુક્કટેન મુસાવાદપાચિત્તિયં, અરોપિતે પાચિત્તિયદ્વયં હોતી’’તિ વદન્તિ, વીમંસિતબ્બં.

    100. ‘‘Sudiṭṭho bhante, na paneso kahāpaṇotiādīsu anāropite dukkaṭena musāvādapācittiyaṃ, aropite pācittiyadvayaṃ hotī’’ti vadanti, vīmaṃsitabbaṃ.

    ૧૦૨. અધમ્મેન વા વગ્ગેન વા ન કમ્મારહસ્સ વાતિ એત્થ ‘‘મયિ વુત્તે મં વા અઞ્ઞં વા સઙ્ઘો અધમ્મેન વા કમ્મં, વગ્ગેન વા કમ્મં કરિસ્સતિ, ન કમ્મારહસ્સ વા મે, અઞ્ઞસ્સ વા કમ્મં કરિસ્સતી’’તિ ન કથેતીતિ યોજેતબ્બં.

    102.Adhammena vā vaggena vā na kammārahassa vāti ettha ‘‘mayi vutte maṃ vā aññaṃ vā saṅgho adhammena vā kammaṃ, vaggena vā kammaṃ karissati, na kammārahassa vā me, aññassa vā kammaṃ karissatī’’ti na kathetīti yojetabbaṃ.

    અઞ્ઞવાદકસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aññavādakasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૨. ભૂતગામવગ્ગો • 2. Bhūtagāmavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૨. અઞ્ઞવાદકસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Aññavādakasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૨. અઞ્ઞવાદકસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Aññavādakasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૨. અઞ્ઞવાદકસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Aññavādakasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨. અઞ્ઞવાદકસિક્ખાપદં • 2. Aññavādakasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact