Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૨. અન્તરાભવકથાવણ્ણના

    2. Antarābhavakathāvaṇṇanā

    ૫૦૫. અતિદૂરસ્સ અન્તરિતસ્સ પત્તબ્બસ્સ દેસસ્સ દસ્સનતો દિબ્બચક્ખુકો વિય. આકાસેન પથવન્તરટ્ઠાનાનિ ભિન્દિત્વા ગમનતો ઇદ્ધિમા વિય. ન સહધમ્મેનાતિ યદિ સો ભવાનં અન્તરા ન સિયા, ન નામ અન્તરાભવોતિ પટિક્ખેપે કરણં નત્થીતિ અધિપ્પાયો.

    505. Atidūrassa antaritassa pattabbassa desassa dassanato dibbacakkhuko viya. Ākāsena pathavantaraṭṭhānāni bhinditvā gamanato iddhimā viya. Na sahadhammenāti yadi so bhavānaṃ antarā na siyā, na nāma antarābhavoti paṭikkhepe karaṇaṃ natthīti adhippāyo.

    ૫૦૬. તત્થ જાતિજરામરણાનિ ચેવ ચુતિપટિસન્ધિપરમ્પરઞ્ચ અનિચ્છન્તોતિ એતેન ચુતિઅનન્તરં અન્તરાભવં ખન્ધાતિ, વત્તમાના જાતીતિ, માતુકુચ્છિમેવ પવિટ્ઠા અન્તરધાયમાના મરણન્તિ ન ઇચ્છતિ.

    506. Tatthajātijarāmaraṇāni ceva cutipaṭisandhiparamparañca anicchantoti etena cutianantaraṃ antarābhavaṃ khandhāti, vattamānā jātīti, mātukucchimeva paviṭṭhā antaradhāyamānā maraṇanti na icchati.

    ૫૦૭. યથા કામભવાદીસુ તત્થ તત્થેવ પુનપ્પુનં ચવિત્વા ઉપપત્તિવસેન ચુતિપટિસન્ધિપરમ્પરા હોતિ, એવં તં તત્થ ન ઇચ્છતીતિ દસ્સેતિ.

    507. Yathā kāmabhavādīsu tattha tattheva punappunaṃ cavitvā upapattivasena cutipaṭisandhiparamparā hoti, evaṃ taṃ tattha na icchatīti dasseti.

    અન્તરાભવકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Antarābhavakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૭૪) ૨. અન્તરાભવકથા • (74) 2. Antarābhavakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. અન્તરાભવકથાવણ્ણના • 2. Antarābhavakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૨. અન્તરાભવકથાવણ્ણના • 2. Antarābhavakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact