Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૧. અન્તવગ્ગો

    11. Antavaggo

    ૧. અન્તસુત્તવણ્ણના

    1. Antasuttavaṇṇanā

    ૧૦૩. અઞ્ઞમઞ્ઞં અસંસટ્ઠભાવેન એતિ ગચ્છતીતિ અન્તો, ભાગોતિ આહ ‘‘અન્તાતિ કોટ્ઠાસા’’તિ. ‘‘સક્કાયનિરોધન્તો’’તિ નિરોધપચ્ચયસ્સ ગહિતત્તા વુત્તં ‘‘ચતુસચ્ચવસેન પઞ્ચક્ખન્ધે યોજેત્વા’’તિ. અન્તોતિ…પે॰… અજ્ઝાસયવસેન વુત્તં યથાનુલોમદેસનત્તા સુત્તન્તદેસનાય.

    103. Aññamaññaṃ asaṃsaṭṭhabhāvena eti gacchatīti anto, bhāgoti āha ‘‘antāti koṭṭhāsā’’ti. ‘‘Sakkāyanirodhanto’’ti nirodhapaccayassa gahitattā vuttaṃ ‘‘catusaccavasena pañcakkhandhe yojetvā’’ti. Antoti…pe… ajjhāsayavasena vuttaṃ yathānulomadesanattā suttantadesanāya.

    અન્તસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Antasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. અન્તસુત્તં • 1. Antasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. અન્તસુત્તવણ્ણના • 1. Antasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact