Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૧૧-૧૮. અન્તવાસુત્તાદિવણ્ણના
11-18. Antavāsuttādivaṇṇanā
૨૧૬-૨૨૩. અન્તવા લોકોતિ એકતો વડ્ઢિતનિમિત્તં લોકોતિ ગાહેન વા તક્કેન વા ઉપ્પન્નદિટ્ઠિ. અનન્તવાતિ સબ્બતો વડ્ઢિતં અપ્પમાણનિમિત્તં લોકોતિ ગાહેન વા તક્કેન વા ઉપ્પન્નદિટ્ઠિ. તં જીવં તં સરીરન્તિ જીવઞ્ચ સરીરઞ્ચ એકમેવાતિ ઉપ્પન્નદિટ્ઠિ. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ. ઇમાનિ તાવ સોતાપત્તિમગ્ગવસેન અટ્ઠારસ વેય્યાકરણાનિ એકં ગમનં.
216-223.Antavā lokoti ekato vaḍḍhitanimittaṃ lokoti gāhena vā takkena vā uppannadiṭṭhi. Anantavāti sabbato vaḍḍhitaṃ appamāṇanimittaṃ lokoti gāhena vā takkena vā uppannadiṭṭhi. Taṃ jīvaṃ taṃ sarīranti jīvañca sarīrañca ekamevāti uppannadiṭṭhi. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti. Imāni tāva sotāpattimaggavasena aṭṭhārasa veyyākaraṇāni ekaṃ gamanaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧૧. અન્તવાસુત્તં • 11. Antavāsuttaṃ
૧૨. અનન્તવાસુત્તં • 12. Anantavāsuttaṃ
૧૩. તંજીવંતંસરીરંસુત્તં • 13. Taṃjīvaṃtaṃsarīraṃsuttaṃ
૧૪. અઞ્ઞંજીવંઅઞ્ઞંસરીરંસુત્તં • 14. Aññaṃjīvaṃaññaṃsarīraṃsuttaṃ
૧૫. હોતિતથાગતોસુત્તં • 15. Hotitathāgatosuttaṃ
૧૬. નહોતિતથાગતોસુત્તં • 16. Nahotitathāgatosuttaṃ
૧૭. હોતિચનચહોતિતથાગતોસુત્તં • 17. Hoticanacahotitathāgatosuttaṃ
૧૮. નેવહોતિનનહોતિતથાગતોસુત્તં • 18. Nevahotinanahotitathāgatosuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૧-૧૮. અન્તવાસુત્તાદિવણ્ણના • 11-18. Antavāsuttādivaṇṇanā