Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૬-૭. અન્તેવાસિકસુત્તાદિવણ્ણના

    6-7. Antevāsikasuttādivaṇṇanā

    ૧૫૧-૧૫૨. છટ્ઠે અનન્તેવાસિકન્તિ અન્તો વસનકકિલેસવિરહિતં. અનાચરિયકન્તિ આચરણકકિલેસવિરહિતં . અન્તસ્સ વસન્તીતિ અન્તો અસ્સ વસન્તિ. તે નં સમુદાચરન્તીતિ તે એતં અધિભવન્તિ અજ્ઝોત્થરન્તિ સિક્ખાપેન્તિ વા. ‘‘એવં વેજ્જકમ્મં કરોહિ, એવં દૂતકમ્મ’’ન્તિ ઇતિ સિક્ખાપનસઙ્ખાતેન સમુદાચરણત્થેનસ્સ તે આચરિયા નામ હોન્તિ, તેહિ આચરિયેહિ સાચરિયકોતિ વુચ્ચતિ. સેસમેત્થ વુત્તનયેનેવ વેદિતબ્બં. સત્તમં હેટ્ઠા કથિતનયમેવ.

    151-152. Chaṭṭhe anantevāsikanti anto vasanakakilesavirahitaṃ. Anācariyakanti ācaraṇakakilesavirahitaṃ . Antassa vasantīti anto assa vasanti. Te naṃ samudācarantīti te etaṃ adhibhavanti ajjhottharanti sikkhāpenti vā. ‘‘Evaṃ vejjakammaṃ karohi, evaṃ dūtakamma’’nti iti sikkhāpanasaṅkhātena samudācaraṇatthenassa te ācariyā nāma honti, tehi ācariyehi sācariyakoti vuccati. Sesamettha vuttanayeneva veditabbaṃ. Sattamaṃ heṭṭhā kathitanayameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૬. અન્તેવાસિકસુત્તં • 6. Antevāsikasuttaṃ
    ૭. કિમત્થિયબ્રહ્મચરિયસુત્તં • 7. Kimatthiyabrahmacariyasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬-૭. અન્તેવાસિકસુત્તાદિવણ્ણના • 6-7. Antevāsikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact