Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૭-૧૦. અનુધમ્મસુત્તાદિવણ્ણના

    7-10. Anudhammasuttādivaṇṇanā

    ૩૯-૪૨. સત્તમે ધમ્માનુધમ્મપ્પટિપન્નસ્સાતિ નવન્નં લોકુત્તરધમ્માનં અનુલોમધમ્મં પુબ્બભાગપટિપદં પટિપન્નસ્સ. અયમનુધમ્મોતિ અયં અનુલોમધમ્મો હોતિ. નિબ્બિદાબહુલોતિ ઉક્કણ્ઠનબહુલો હુત્વા. પરિજાનાતીતિ તીહિ પરિઞ્ઞાહિ પરિજાનાતિ. પરિમુચ્ચતીતિ મગ્ગક્ખણે ઉપ્પન્નાય પહાનપરિઞ્ઞાય પરિમુચ્ચતિ. એવં ઇમસ્મિં સુત્તે મગ્ગોવ કથિતો હોતિ, તથા ઇતો પરેસુ તીસુ. ઇધ પન અનુપસ્સના અનિયમિતા, તેસુ નિયમિતા. તસ્મા ઇધાપિ સા તત્થ નિયમિતવસેનેવ નિયમેતબ્બા. ન હિ સક્કા તીસુ અઞ્ઞતરં અનુપસ્સનં વિના નિબ્બિન્દિતું પરિજાનિતું વાતિ. સત્તમાદીનિ.

    39-42. Sattame dhammānudhammappaṭipannassāti navannaṃ lokuttaradhammānaṃ anulomadhammaṃ pubbabhāgapaṭipadaṃ paṭipannassa. Ayamanudhammoti ayaṃ anulomadhammo hoti. Nibbidābahuloti ukkaṇṭhanabahulo hutvā. Parijānātīti tīhi pariññāhi parijānāti. Parimuccatīti maggakkhaṇe uppannāya pahānapariññāya parimuccati. Evaṃ imasmiṃ sutte maggova kathito hoti, tathā ito paresu tīsu. Idha pana anupassanā aniyamitā, tesu niyamitā. Tasmā idhāpi sā tattha niyamitavaseneva niyametabbā. Na hi sakkā tīsu aññataraṃ anupassanaṃ vinā nibbindituṃ parijānituṃ vāti. Sattamādīni.

    નતુમ્હાકવગ્ગો ચતુત્થો.

    Natumhākavaggo catuttho.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭-૧૦. અનુધમ્મસુત્તાદિવણ્ણના • 7-10. Anudhammasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact