Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. અનુલેપદાયકત્થેરઅપદાનં

    6. Anulepadāyakattheraapadānaṃ

    ૨૬.

    26.

    ‘‘અનોમદસ્સીમુનિનો , બોધિવેદિમકાસહં;

    ‘‘Anomadassīmunino , bodhivedimakāsahaṃ;

    સુધાય પિણ્ડં દત્વાન, પાણિકમ્મં અકાસહં.

    Sudhāya piṇḍaṃ datvāna, pāṇikammaṃ akāsahaṃ.

    ૨૭.

    27.

    ‘‘દિસ્વા તં સુકતં કમ્મં, અનોમદસ્સી નરુત્તમો;

    ‘‘Disvā taṃ sukataṃ kammaṃ, anomadassī naruttamo;

    ભિક્ખુસઙ્ઘે ઠિતો સત્થા, ઇમં ગાથં અભાસથ.

    Bhikkhusaṅghe ṭhito satthā, imaṃ gāthaṃ abhāsatha.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘‘ઇમિના સુધકમ્મેન, ચેતનાપણિધીહિ ચ;

    ‘‘‘Iminā sudhakammena, cetanāpaṇidhīhi ca;

    સમ્પત્તિં અનુભોત્વાન, દુક્ખસ્સન્તં કરિસ્સતિ’.

    Sampattiṃ anubhotvāna, dukkhassantaṃ karissati’.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘પસન્નમુખવણ્ણોમ્હિ , એકગ્ગો સુસમાહિતો;

    ‘‘Pasannamukhavaṇṇomhi , ekaggo susamāhito;

    ધારેમિ અન્તિમં દેહં, સમ્માસમ્બુદ્ધસાસને.

    Dhāremi antimaṃ dehaṃ, sammāsambuddhasāsane.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘ઇતો કપ્પસતે આસિં, પરિપુણ્ણે અનૂનકે 1;

    ‘‘Ito kappasate āsiṃ, paripuṇṇe anūnake 2;

    રાજા સબ્બઘનો નામ, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Rājā sabbaghano nāma, cakkavattī mahabbalo.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અનુલેપદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā anulepadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અનુલેપદાયકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Anulepadāyakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. પરિપુણ્ણો અનૂનકો (સ્યા॰)
    2. paripuṇṇo anūnako (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૬. અનુલેપદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 6. Anulepadāyakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact